GRAMMAR TEST 10, SARIYER EĞİTİM MERKEZİ 

GRAMMAR TEST 10

GRAMMAR TEST - 10

1)Ali has ............... vacation.

a.two weeks     b. two-weeks'     c. two-weeks  d.two-week     e. two weeks'

2)Ali has a ............... vacation.

a.two-weeks     b. two week's     c. two-weeks'  d.two week     e. two-week  

3)The new system is more efficient and ............... than the old one.

a.cheap     b. the cheapest     c. cheapest  d.the most expensive     e. less expensive

4)It was foolish ............... your advice.

a.for her to be forgotten    

b.of her forgetting    

c.to have been forgetting

 d.of her to forget    

e.for forgetting

5)He can climb trees ............... a monkey.

a.as     b. similar to     c. as if     d. like     e. as though

6)It was easy .............. .

a.for me to do     b. for my doing     c. of me doing  d.of me to do     e. to be done by me

7)The work had ............... under extremely difficult conditions.

a.been doing     b. to be done     c. completed  d.to complete     e. done

8)The traffic was moving very slowly, because the highway ............... repaired.

a.would be     b. had been     c. was being  d.should have been      e. must be

9)The phone has been ringing for two minutes. ............... answer it?

a.Shall you     b. Will I     c. who  d.When do you     e. Shall I

10)Güneş has gone to the market ............... some eggs.

a.for to buy     b. to buy     c. for buying  d.to be bought     e. for having bought

11)............... crowded place this is!

a.How a     b. What a     c. How     d. What     e. Why a

12)............... beautifully she dances tonight!

a.What     b. What a     c. How a  d.How     e. Why

13)............... 1980 that the Voyager transmitted the first close-up photographs of Saturn to Earth.

a.When it was     b. It was     c. During  d.In     e. It was in

14)The meeting went on for ............... hours that night.

a.a few of     b. much more     c. several  d.several of     e. more than a few of

15)I was pleased to see him at the meeting today; but unfortunately he ............... be there tomorrow.

a.won't be able to     b. is able to     c. will be able to  d.won't have to     e. will have to

16)"Whose shoes are these?" "They are ............... ."

a.belong to Ali     b. of Ali's     c. Alis' d.Ali's     e. belonging to Ali  

17)He's going ............... this afternoon.

a.having cut his hair    

 b. to have cut his hair    

c.his hair to have cut  

d.to having to cut his hair    

e.to have his hair cut

18)I don't know how to play poker and ............... .

a.neither does my wife   

 b. my wife doesn't neither    

c.neither my wife does

d.either does my wife    

 e. my wife either doesn't

19)He's got a ............... grandmother.

a.ninety-year old

b.ninety-years-old

c.ninety years old

d.ninety year old

e.ninety-year-old

20)"Are they going to repair the machine?" "Yes, ............... they have been called in."

a.it's because    

b.the reason for it is that    

c.no matter what

d.whatever the reason is that   

e. that's why

 

 

01. e

06. a

11. b

16. d

 

 

02. e

07. b

12. d

17. e

 

 

03. e

08. c

13. e

18. a

 

 

04. d

09. e

14. c

19. e

 

 

05. d

10. b

15. a

20. e