GRAMMAR TEST 8, SARIYER EĞİTİM MERKEZİ 

GRAMMAR TEST 8

GRAMMAR TEST - 8

1)Ali need not ............... . Güneş doesn't need ..............., either.

a.going / going     b. to go / to go     c. go / go  d.go / to go     e. to go / go  

2)"How dare you ............... it without my permission!" said I. He didn't dare ............... me.

a.take / to answer     b. take / answering     c. to take / answer  d.taking / to answer     e. taking / answer  

3)............... a married man, you'll have a lot more responsibility from now on.

a.As     b. Been     c. No matter what  d.Because of     e. On top of

4)............... you are a married man, you'll have a lot more responsibility from now on.

a.Consequently     b. Even     c. Resulting from  d.Now that     e. Besides

5)He listened to them with patience ............... he was obviously infuriated.

a.consequently     b. though     c. nevertheless  d.however     e. in spite of

6)............... the point of going by car if you won't be able to find a place to park it when we get there?

a.That's     b. Where's     c. It's  d.Nothing's     e. What's  

7)He did nothing ................ sit idle and complain all the time.

a.resulting from     b. apart from     c. but  d.besides     e. nevertheless  

8)She ............... goes out nowadays.

a.barely never     b. hardly ever     c. does scarcely   d.ever and ever      e. almost

9)I'd rather have a room of my own, ............... small it is, than share a room.

a.wherever     b. however     c. whichever     d. whatever     e. whenever

10)The fat lady went down head over heals, ............... made everyone laugh.

a.that     b. what     c. this     d. it     e. which  

11)They were wondering what ............... .

a.was it that the man said    

b.did the man want

c.was it wanted by the man    

d.it was that the man wanted

e.was the man wanted

12)Who ............... ?

a.waited for you?     b. waited for     c. did wait for you  d.did wait you for     e. for you waited

13)I'd rather you ............... it now.

a.do     b. hadn't done     c. don't do     d. didn't do     e. had done

14)What did you think of the film ............... ?

a.that you saw it last week

b.if you saw last week

c.last week you saw it

d.you did see it last week

e.you saw last week

15)............... two months camping in the mountains, he came back healthier than ever.

a.Spending     b. Being spent     c. While spending  d.Having been spent     e. Having spent  

16)I ............... eat all this food.

a.'d better not     b. would better not to     c. better not to  d.'d not better     e. not better

17)I ............... eat all this food.

a.would rather not to     b. rather not to     c. 'd not rather  d.not rather     e. 'd rather not

18)A little boy would rather ............... .

a.plays than studies    b. play than study    c. to play than to study  d. to play than studying     e.  playing than studying

19)They have the poor girl ............... the whole house twice a day.

a.cleaned     b. to clean     c. Cleans  d.will clean     e. clean

20)I understand that you've sent him an e-mail message. I think you ............... him instead.

a.ought to have phoned     b. should phone    c. had phoned d.must phone    e. couldn't have phoned

 

01. d

06. e

11. d

16. a

 

 

02. a

07. c

12. a

17. e

 

 

03. a

08. b

13. d

18. b

 

 

04. d

09. b

14. e

19. e

 

 

05. b

10. e

15. e

20. a