GRAMMAR TEST 7, SARIYER EĞİTİM MERKEZİ 

GRAMMAR TEST 7

GRAMMAR TEST - 7

1)............... occurred to me ............... the boy might be lying.

a.There / what     b. He / too     c. It / that d.So / that     e. Some / also

  2)............... the laziest of the lazy would rather work than starve.

a.Such as     b. Because     c. Whether or not d.As soon as     e. Even

3)He came in as quietly as he could ............... not to wake the children.

a.because of     b. so as     c. although d.whether or     e. almost

4)She dyed her hair and wore dark glasses ............... people wouldn't recognize her.

a.if only     b. so that     c. even if     d. never again     e. in order to  

5)............... rich people are, they always seem anxious to make ............... more money.

a.However / still     b. Some / any     c. Whatever / some   d.So / much     e. The / never

6)............... had he drunk what was in the cup ............... he began to feel drowsy again.

a.Whether / or not     b. That / more     c. No sooner / than d.Despite / then     e. As soon as / that

7)The boss urged the staff ............... this splendid opportunity he was offering them.

a.to miss     b. why not miss     c. not to miss  d.about missing     e. would not miss

8)She said that if I got out of her light she ............... to see what she was doing.

a.had better     b. was capable of     c. wanted  d.had tried      e. would be able

9)We have been able to obtain no information ............... his whereabouts.

a.that of     b. in which     c. according to     d. as to     e. resulting from  

10)She said she was always running into him and that he ............... in the neighbourhood.

a.would live     b. had had to live     c. could have lived  d.would have to live     e. must be living  

11)I'm surprised to hear that you've seen him here in İzmir, because he ............... to be abroad these days.

a.is proposed     b. is suggested     c. is ordered  d.is estimated     e. is supposed

12)"Yes, we have a room for you," said the receptionist. "Now, if you'd ............... the register, please.

a.to sign     b. signed     c. not to sign     d. just sign     e. been signing

 

13)His wife begged him not to drink too much ............... he would have to drive them home.

a.as     b. so     c. that     d. whether     e. therefore

14)............... , we decided to go swimming.

a.The day being fine

b.Although it was a good day

c.Despite the fact that the weather was fine

d.So much so the nice weather

e.For fear that it might not rain

15)............... , he didn't want to try again.

a.Because he cannot fail again

b.Since the last time

c.Now that he has succeeded

d.Having failed twice already

e.Never again he decided and

16)The enemy plane crashed some distance away from our trenches, its bombs exploding ............... it hit the ground.

a.so that     b. as     c. then     d. so     e. no matter how

17)If she catches you ............... her diary, she'll be furious.

a.that you are reading     b. having read     c. if you are reading   d.having been reading     e. reading  

18)I saw him enter the room, unlock the drawer, take out a document, photograph it ............... put it back.

a.while he     b. and then     c. however not to    d.before     e. again

19)I remember ............... to a big mosque in İstanbul as a small child.

a.their taking     b. to take them     c. being taken   d.my having taken them     e. my taking

20)Mother: "Why did you throw that stone through that window?" Son: "Another boy ............... me do it."

a.complained to     b. said to     c. Showed   d.did for     e. made

 

01. c

06. c

11. e

16. b

 

 

02. e

07. c

12. d

17. e

 

 

03. b

08. e

13. a

18. b

 

 

04. b

09. d

14. a

19. c

 

 

05. a

10. e

15. d

20. e