GRAMMAR TEST 5, SARIYER EĞİTİM MERKEZİ 

GRAMMAR TEST 5

GRAMMAR TEST - 5

1)"Where's Ali?"  "He ............... to the pictures again."

a.has been     b. 'd gone     c. goes     d. 's been     e. 's gone

2)Hello, Ali. Where ............... ?

a.had you been     b. are you     c. have you gone

d.have you been     e. you went  

3)Everybody ............... coming, aren't they?

a.will be     b. is     c. are     d. aren't     e. isn't

4)Everybody knows it, ............... ?

a.doesn't he     b. doesn't it     c. doesn't one

d.don't they     e. isn't it

5)Everything ............... in good order, ............... ?

a.is / isn't it     b. are / aren't they     c. is / aren't they

d.aren't / aren't they     e. isn't / isn't it

6)Put it on the table, ............... .

a.do you     b. will you     c. isn't it     d. don't you     e. is it  

7)............... birds can fly very high in ............... sky.

a.The / the     b. Some / the     c. Some / -----     d. ----- / -----     e. The / a

8)What's been happening here? You look terribly ............... .

a.unhappily     b. angrily     c. asleep    d. anger      e. disappointed  

9)She looked at me ............... .

a.angry     b. hungry     c. silly     d. happy     e. angrily  

10)What on earth are you cooking in the kitchen? It smells ............... .

a.nasty     b. badly     c. well     d. nicely     e. tastily

 

11)I'm so worried about him. He drives his car much too ............... .

a.quick     b. fast     c. speedy     d. hurried     e. hasty

12)The bus ............... in ten minutes.

a.was living     b. is leaving     c. will live     d. isn't living     e. lives  

13)I've eaten all of ............... ; will you give me some of ................ ?

a.yours / them     b. my / your     c. them / mine

d.mine / yours     e. yours / them

14)Güneş said that ............... .

a.I'm in my bedroom     b. she was in her bedroom     c. "I'm in my bedroom"

d.she is in her bedroom     e. he is in his bedroom

15)What a clever girl ............... !

a.you are     b. is she     c. aren't you     d. isn't she     e. are you

16)What beautiful eyes ............... !

a.has she     b. she looks     c. does she have     d. she has     e. have you

17)I haven't seen you for ages. Where have you ............... ?

a.escaping from me     b. hiding yourself     c. must have been d.been     e. gone

18)I can't find my keys ............... . I seem to have lost them.

a.everywhere     b. somewhere     c. Nowhere d.anywhere     e. whereabouts

19)I'm sure they must be here ............... .

a.everywhere     b. somewhere     c. Nowhere d.anywhere     e. whereabouts

20)I've looked for them ............... , but I can't find them.

a.everywhere     b. somewhere     c. Nowhere d.anywhere     e. whereabouts

 

01. e

06. b

11. b

16. d

 

 

02. d

07. b

12. b

17. d

 

 

03. b

08. e

13. d

18. d

 

 

04. d

09. e

14. b

19. b

 

 

05. a

10. a

15. a

20. a